صفر تا بینهایت

راهی به سوی خلاقیت، نواندیشی و نوآوری و حرکت از صفر به سوی بینهایت

زندگی سرشار از مشکلات است و این خبر خوبی است!
خبر خوبی برای آنانکه می دانند در پس هر مشکل راهی است به سوی پیروزی، در پس هر صفر راهی است به سوی بینهایت.

طبقه بندی موضوعی

دیگر چه؟

يكشنبه, ۱ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۴:۲۹ ب.ظ


دیگر چه

یکی دیگر از عادت‌های ذهن‌های عادی، دستیابی سریع به پاسخ و پایان بخشیدن به تفکر است. دانستید که یک ذهن کارآمد باید از سرعت عمل بالایی برخوردار باشد و به همین جهت است که ذهن همیشه از الگوهای قبلی خود برای مواجه با مسئله استفاده می‌کند. همچنین برای اینکه ذهن بتواند به سرعت عمل کند باید سریعاً پاسخ مشکل پیش روی خود را یافته آن را بیان کند و سپس به سراغ مسئله بعدی برود.

این امر برای خلاقیت بسیار مضر است زیرا اولین پاسخ الزاماً درست‌ترین پاسخ نیست و همچنین ذهن از پرداختن به روش‌های دیگر خودداری خواهد کرد. چنانچه در پی جواب‌های دیگر و جدیدتر نباشید هیچ‌گاه به آن‌ها دست نخواهید یافت و در این صورت هیچ‌گاه خلاق نخواهید بود.

لطفاً به تصویر زیر نگاه کرده و بگویید این چیست؟

 

 مستطیل


یک مستطیل. درست است. سؤال سختی نبود. به ذهن خود دقت کنید. پس از یافتن جواب یک سکوت کامل در ذهنتان برقرار شد. ذهن دیگر تمایل ندارد در مورد مسئله تفکر کند. بگذارید این تمایل را در آن ایجاد کنیم. این شکل دیگر شبیه چیست؟ خوب یک درب. دیگر چه؟ یک پنجره، دیگر چه؟ یک دالان تاریک.

می‌بینید که بیان عبارت «دیگر چه؟» ذهن را به تحرک وامی‌دارد. با بیان این جمله ذهن دوباره به کار می‌افتد و جواب‌های دیگری می‌یابد. می‌توانید ببینید که پاسخ‌های اخیر بسیار خلاقانه‌تر از پاسخ ساده مستطیل است. در جهان واقعی نیز همیشه پاسخ اول بهترین پاسخ نیست بلکه با تفکر عمیق‌تر در مورد مسئله می‌تواند پاسخ‌های بسیاری داشت و در واقع از صفر به سوی بینهایت گام برداشت. در این صورت با داشتن پاسخ‌های بیشتر راه رسیدن به پاسخ درست هموارتر خواهد بود.

بگذارید کمی ادامه دهیم. زاویه دید خود را تغییر دهید. این شکل دیگر شبیه چیست؟ یک استخر که از بالا به آن می‌نگریم. یک خانه، یک آجر، یک ورزشگاه، یک باغچه، یک میز و هزاران چیز دیگر. تغییر زاویه دید و همچنین بیان عبارت «دیگر چه؟» و فعال نگه داشتن ذهن، ما را به پاسخ‌های بیشتر و خلاقانه‌تری رساند.

در جهان واقعی نیز همیشه باید به دنبال پاسخ‌های بیشتر و بیشتر بود و هیچ‌گاه به اولین و بدیهی‌ترین پاسخ‌ها قانع نبود. ذهنتان تمایل دارد که به سوی صفر و یک پاسخ میل کند ولی شما نباید به او چنین اجازه‌ای دهید. نگذارید تفکر خاتمه یابد و پیوسته به دنبال پاسخ‌های بیشتر و بیشتر باشید.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۲/۰۲/۰۱
  • ۱۷۱ نمایش
  • پدرام نقدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی