باورم چیه؟
ذهن خلاق عصیانگر است. او حدود و قواعد را به هم میزند. او قادر است قوانین، الگوها و چهارچوبها را نقض کند. با نادیده گرفتن یک قانون میتوان ذهن را به سوی نوآوری حرکت داد. قوانین و باورهای ذهنی همیشه سدی در برابر نوآوری است و یک ذهن خلاق با بر هم زدن این چهارچوبها، روشها و الگوهای جدیدی خلق خواهد کرد.
جهت رسیدن به ایدههای نو و حل مشکلات پیش رو میتوان از عبارت «باورم چیه؟» بهره برد. با بیان این پرسش ذهن به دنبال قوانین و چهارچوبهای مسئله گشته و با یافتن و شکستن آنها به نوآوری خواهد رسید.
اگر بخواهید در مورد مشکل کمبود جای پارک خودرو ایده پردازی کنید چه خواهید گفت؟
برای حل این مشکل میتوانید از پرسش «باورم چیه؟» استفاده کنید و با بیان این جمله در پی یافتن قوانین و باورهای ذهنی خود باشید. با کمی تفکر خواهید فهمید که باورهای فراوانی در مورد این مسئله در ذهن شما نقش بسته است.
1. برای پارک خودرو به مکانی در یک پارکینگ عمومی و یا کنار خیابان نیازمندیم.
2. یک خودرو برای پارک به جایی به اندازه یک خودرو و کمی هم بیشتر نیازمند است!
3. باید برای کارهای شخصی از خودرو خود استفاده کنیم.
4. نمیتوان خودرو را وسط خیابان رها کرد.
5. خودرو باید به صورت افقی و روی چهار چرخ خود پارک شود
6. خودرو باید بر روی زمین پارک شود
هنوز هم میتوان باورهای مختلفی را در مورد این مسئله یافت. حال کافی است باورهای ذهنی خود را تغییر دهید. برای مثال لازم نیست خودرو را روی چهار چرخش پارک کرد. شاید بتوان آن رو به صورت کتاب درون قفسه کتابخانه پارک کرد. یا کمی آن را شیب دار پارک کرد. خودرو را میتوان روی هوا پارک کرد و یک پارکینگ آسمانی ساخت. خودرو را میتوان جمع کرد تا جای کمتری بگیرد. خودرو را میتوان زیر زمین پارک کرد.
با تفکر در مورد همه اشیاء و همچنین تمامی مشکلات و استفاده از باورهای مسئله و شکستن آنها میتوان راههای جدید یافت. قوانین همیشه سدی در برابر خلاقیت هستند پس به این قوانین توجه نکنید، حتی اگر جزئی از بنیادیترین قوانین طبیعت باشند.
- ۹۲/۰۲/۰۱
- ۳۵۲ نمایش